luni, 12 noiembrie 2012

INFORMARE MEMBRI





Bogdan Ţâmpău şi Mariana Câmpeanu – echipa câştigătoare la Deva
12 noiembrie 2012, 0:02
"USL luptă până la capăt”

             

                Circa 500 de persoane au fost prezente sâmbătă, la Deva, în sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” la lansarea candidaţilor USL pentru Camera Deputaţilor şi Senat, în Colegiul 6 Deva – Cârjiţi şi Colegiul 3 Deva-Hunedoara-Haţeg-Ţinutul Pădurenilor, Bogdan Ţâmpău şi, respectiv Mariana Câmpeanu, actualul ministru al Muncii.
              Pe lângă membrii şi simpatizanţii PNL, PSD şi PC, cele trei partide care fac parte din USL, la eveniment au participat şi liderii judeţeni ai uniunii, preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, cel al PC, Petru Mărginean şi cel al PSD, deputatul Laurenţiu Nistor.
„Deveni, dacă vă urmăriţi interesul, votaţi USL!”


       Sala mare a centrului cultural, decorată cu baloane galbene, albastre şi roşii, culorile uniunii a fost neîncăpătoare pentru mulţimea de hunedoreni venită la lansarea oficială a candidaţilor. Primirea publicului s-a făcut pe ritmurile piesei „România, trezeşte-te!”, cântată de trupa Moromeţii, iar, la intrare, materialele propagandistice ale uniunii, cu precădere baloanele cu sigla şi inscripţia USL, parte din recuzita evenimentului, au fost împărţite participanţilor. Amfitrionul lansării a fost Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara şi liderul Filialei PNL Deva, care a deschis manifestarea prezentând rezultatele Guvernării Băsescu – PDL, catalogată de USL ca fiind „iresponsabilă”. „Ce a făcut guvernarea portocalie: a slăbit structurile statului român, a subminat învăţământul, a ridiculizat rolul educaţiei, a închis şcoli, a trimis medicii afară din ţarăşi a politizat societatea civilă. În 2012, România este o ţară cu instituţii slabe, la marginea Europei, cu o societate civilă în genunchi”, a declarat Balint în faţa audienţei de la Deva.

Pe de altă parte, Petru Mărginean, primarul Devei, i-a îndemnat pe alegătorii din reşedinţa judeţului să meargă la vot în 9 decembrie şi să-l ajute să aibă o echipă completă a USL. „Mi-am lansat candidatura de Buna Vestire şi am ajuns primar. Sper ca această sărbătoare să aibă efect şi asupra alegerilor parlamentare, iar, după 9 decembrie, Deva să aibă o echipă victorioasă formată din primar- preşedinte de CJ – deputat şi senator, toţi de la USL. Ajutaţi-mă să fac din Deva un oraş sănătos şi modern!”, a spus Mărginean.
„Doi oameni profesionişti” aşa au fost prezentaţi de Mircea Moloţ, liderul PNL Hunedoara, cei doi candidaţi la Parlament, Bogdan Ţâmpău şi Mariana Câmpeanu. Acesta le-a spus celor prezenţi că USL trebuie să câştige alegerile parlamentare pentru ca Deva să nu rămână timp de patru ani într-un con de umbră. „Câştigarea acestor alegeri înseamnăşi câştigarea colegiului Deva, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Ar fi o mare greşeală să alegeţi un primar şi un preşedinte de CJ de la USL şi să nu le daţi acestora şi parlamentari care să-i ajute să-şi facă treaba. Deveni, dacă vă urmăriţi interesul, votaţi echipa formată din Bogdan Ţâmpău şi Mariana Câmpeanu!”, a afirmat Moloţ.
Pensii impozitate şi fiscalitate redusă

Realizările din acest mandat de parlamentar, dar şi priorităţile pe care le au cei doi candidaţi USL, Bogdan Ţâmpău şi Mariana Câmpeanu, pentru următorii patru ani, au fost prezentate publicului, într-un film de câteva minute, proiectat pe un ecran imens. De la iniţierea şi sprijinirea unor măsuri pentru reducerea fiscalităţii, modificarea legii conurbaţiei, în cazul Bogdan Ţâmpău şi până la reîntregirea salariilor şi a indemnizaţiei pentru mame în cel al Marianei Câmpeanu, toate au fost prezentate audienţei, pe ecran, ca realizări ale celor doi candidaţi. Viitoarele proiecte au fost incluse în discursurile pe care cei doi pretendenţi USL la un post de deputat şi, respectiv, senator, în Colegiul Deva, le-au avut în faţa audienţei.
„Începând cu 2013, după mulţi ani, pensiile vor fi indexate, iar medicamentele vor fi compensate cu 90 la sută pentru cei care au pensii sub 1.000 de lei. Ne-am propus ca în următorii patru ani toţi copiii noştri să aibă la prânz o masă caldă, asigurată în şcoli. Nu i-am uitat nici pe veterani şi eu sper chiar ca până la sfârşitul acestui an să crească ajutorul anual, de la 200 la 260 de lei. Între priorităţile USL se numără crearea de locuri de muncă, o parte dintre acestea urmând să fie dezvoltate prin continuarea programului de construcţie a mai multor hidrocentrale pe râul Strei. Sunt convinsă că dumneavoastră, devenii, nu sunteţi oameni care să vă lăsaţi uşor păcăliţi şi înşelaţi, nici de schimbarea culorilor, nici de schimbarea denumirii, de la PD, la USP, la ARD. Eu cred că este simplu: Ardeţi-i, să le ardă toţi fulgii, să nu mai rămână nimic de ei”, a declarat Mariana Câmpeanu, candidat la Senat în Colegiul Deva-Hunedoara-Haţeg-Ţinutul Pădurenilor.

Susţinerea şi stimularea dezvoltării clasei de mijloc este singura soluţie pentru crearea unei stări de prosperitate naţională sustenabilă, a declarat sâmbătă, la Deva, Bogdan Ţâmpău cu prilejul lansării candidaturii sale pentru un nou mandat în Colegiul de deputaţi Deva-Cârjiţi. Acesta a declarat că USL are un program concret de revitalizare a economiei şi creare de noi locuri de muncă. “Noi, USL, ne asumăm reducerea generală a impozitării, simplificarea sistemului de taxe, stimularea sectorului privat, crearea de noi locuri de muncă, reducerea costului muncii. În vremuri cum sunt cele pe care le trăim astăzi, noi cetăţenii nu mai putem accepta să fim ţinta experimentelor sociale şi economice ale miniştrilor şi parlamentarilor PDL. Miniştrii şi parlamentarii trebuie să aibă ca prioritate oamenii şi abia apoi, politica. Dacă credeţi că România şi Deva poate avea o viaţă mai bună, haideţi să luptăm până la capăt pentru o schimbare reală. În 9 decembrie, vă aştept să votăm împreună USL şi să ne hotărâm singuri viitorul”, a afirmat deputatul Bogdan Ţâmpău.

Acest material a fost postat cu acordul conducerii locale si centrale a SCMD.

27 de comentarii:

  1. De acord cu tot ce scrie in acest articol, dar ... exista un dubiu al meu personal, ca rezervist militar, cu pensie ciuntita cu 1230 lei de Boc, Oprea si alti "vizionari" ai PDL.
    USL a promis public, de la prim ministru pana la d-na Campeanu, inca din iunie a.c. ca se vor reintregi pensiile ciuntite ale militarilor, pana la debutul campaniei electorale pentru "generale".
    Dar se vede ca a promite este ceva nobil si a te tine de cuvat "c'est burgeois!" ...
    Stimati candidati ai USL, va rog sa aveti in vedere (va rog sa ma credeti pe cuvant ca aceasta este o ruga si un sfat al aprox. 30.000 de votanti din toata tara (nu punem si familiile lor).
    Obligati Guvernul Romaniei, in acesta saptamana, si nu mai tarziu, sa decida:
    - Revenirea TUTUROR PENSIILOR militarilor la cuantumul din 2010, din urmatoarele motive: Recalcularile/revizuirile s-au facut in mod ilegal, incalcandu-se, printre altele, un principiu fundamental de drept - neretroactivitatea legii (ICCJ a recunoscut acest fapt). Prin urmare, o operatiune ilegala are rezultate nule de drept. Noua legislatie impusa de Boc si acolitii sai este inaplicabila - doi ani de zile sunt suficienti pentru a demonstra haosul de la Casele Sectoriale de Pensii, ca este imposibil sa se reconstituie fara omisiuni salarii si conditii de munca pentru zeci de mii de oameni, pe timp de jumatate de secol. Instantele de judecata sunt sufocate de procesele intentate, inclusiv de catre rezervisti ale caror pensii au crescut spectaculos (cu mii de lei si mai mult) dar care au observat ca anumite perioade din activitatea lor nu au fost corect inregistrate!... Dovada ca actuala legislatie este incorecta este si faptul ca a bulversat ierahia militara: sunt subofiteri cu pensii recalculate/revizuite care depasesc salariul unui Lt Col. activ! Aceasta solutie ar duce in final la economii bugetare (recalcularea/revizuirea pensiilor a determinat o crestere bugetara de aprox. 80 milioane euro in prima luna de aplicare, apoi a tot crescut).
    - Anularea cap. IV din Legea 329/2009 ar trebui sa prevada, in mod expres, ca nu se va asigura revenirea celor afectati pe vechile functii (sugerez ca aceasta OUG sa fie emisa imediat, nefiind nici o problema sau complicatie cu aplicarea ei).

    Desigur, vor fi si nemultumiri. Cei in jur de 80% din rezervisti cu pensiile crescute nu vor fi incantati. Dar trebuie sa stiti ca acestia, oricum, sunt in masa de votanti ai PDL si ai UNPR - doar ei le-au crescut pensiile!... Cred ca nu ati uitat gestul Generalului (r)Gropan, la Referendum, care de langa "garajul" prezidential a indemnat romanii la boicot, precum si cel al unor filiale ANCMRR care au plecat din provincie la Bucuresti cu autocarele PDL pt a participa la mitingul de sustinere a lui Basescu...

    Guvernul trebuie sa actioneze pragmatic, pentru a evita scandaluri in perioada campaniei electorale. Din acest rationament, trebuie data satisfactie SCMD, acesta fiind singura organizatie a rezervistilor care se poate mobiliza si care poate umple Piata Victoriei in 48 de ore!... Celelalte ONG-uri ale militarilor nu se vor putea mobiliza pentru eventuale proteste stradale pana la 9 decembrie a.c. Si, daca li se va taia si actuala subventie bugetara, absolut nemeritata in opinia mea pentru o organizatie care declara UNPR ca "partid de suflet", cel mai probabil nu se vor mai mobiliza deloc si se vor obisnui cu gandul ca pensia marita a fost o cacealma a guvernului Boc.
    Nota: Apropo, stiati ca pana si Masoneria primeste bani de la bugetul Romaniei, in calitate de ONG de utilitate publica? Si mai spunem ca Guvernul nu are bani!...

    Col. (r) Razescu Dumitru

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce tzeapa o sa va luati dvs rezervistii militari cu smecherii astia din USL... cand o sa va prindeti va fi prea tarziu, o sa va rada in nas si Ponta, si Antonescu si Dobritoiu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi avem protocol cu aceasta formatiune politica, desi am fost prezenti in sala de la Casa de cultura a sindicatelor din Suceava suficienti membrii de sindicat din filiala la actiunea politica in care au fost "lansati" cei doi candidati din U.S.L.Suceava pentru colegiul 1 si desi sint si eu membru al unui partid din aceasta formatiune politica, consider (evident este o apreciere personala dar sustinuta de o mare parte dintre colegi) ca cea ce a facut colegul nostru de la Deva, este mai mult decit o politizare totala a filialei.
    Astazi am vazut un coleg de la interne cit de fericit era pentru ca vineri in data de 09.11.2012, (astazi este 12.11.2012 dar cardul meu si al altor colegi care provenim de la aparare nu este alimentat inca si probabil ca numai dupa 14 sau 15.11.2012 se va realiza acest lucru) cind si-a verificat cardul sa vada daca i-a intrat pensia, era sa faca infart cind a vazut ca i-a fost alimentat cu suma de 7.500 de lei. Pe bune omul se intreba daca sint banii lui sau cineva a facut glume. A primit o restanta in valoare de 5.000 de lei. Atunci ma intreb si va intreb colegule de la Deva, oare banii luati de la M.Ap.N. si repartizati la M.A.I. nu au fost pentru a repune in drepturi cu restantele ce le reveneau acestor colegi, o decizie inteleapta de altfel! Asta nu inseamna ca merg pe principiul zicalei cu capra vecinului, dar merita sa-mi pun multe intrbari. Oare asta nu este discriminare, era discriminare doar fapta pe care o putea pune in aplicare in vara d-ul Dobritoiu care a avut in mina banii pentru a ne repune in plata adevaretele pensii, nu si a ne da din urma??!!!
    Nu credeti ca “cineva” de “undeva” ne vrea dezbinati stimati colegi, pentru ca impreuna mai sintem inca o forta?!?!?
    Nu vreau sa sugerez nimic in legatura cu relatia nas-fin. Dar parca atitudinea guvernului fata de luarea deciziei de aprobare a repunerii in drepturi a celor care continuam sa le luam in mod nejustificat decimate, este dea dreptul inversunata.
    Oare cit mai acceptam sa fim manevrati stimati camarazi???
    Sa aveti o seara buna, ca in legatura cu vestile bune, nazuim sperante desarte!
    Col.rez. Coca Ion


    RăspundețiȘtergere
  4. ne bucuram ca niste copii carora guvernul ne da o acadea(mie mi-a dat -39% din pensie , adica 1.200 lei/lunar), si mi-a umplut frigiderul cu promisiuni dragii de ei de la USL iar gogorita cu INDEXAREA pensiilor sa o creada naivii si neinformatii, deoarece exista in vigoare o lege promulgata de mult preaiubitul guvernator in care se arata ca pensiile normale ramin inghetate pina in 2014.AM PIERDUT SI ONOAREA SI DEMNITATEA DE MILITAR INSA CA LA MILOGI, NI S-A ACORDAT AMNISTIE FISCALA DEOARECE SUNTEM INFRACTORI FISCALI SI CU ASTA BASTA, ASTA E REPARATIA FACUTA DE USL, ALTA NU MAI E.

    RăspundețiȘtergere
  5. daca n-as fi vazut si n-as vedea zilnic cu ochii mei murdarii incredibile in jurul meu facute tocmai de cei de la care ma astept acum sa ne rezolve nedreptatile as zice ca m-ai convins. Dar asa, cum naiba sa mai am incredere in niste hoti mai hoti ca hotii si care sper din toata inima ca macar sa nu depaseasca hotiile hotilor de dinaintea actualilor si viitorilor hoti. Si toti acestia se infrupta din bugetul saracit al tarii – motivatia magistratilor si politicienilor cand este vorba de niste drepturi reale. Inca ceva… m-am intalnit mai ieri cu un prieten judecator si mi-a spus ca de la om la om ca ii pare rau de ce se intampla cu mine, cu fostii militari ajunsi la disperare carora le-au fost taiate pensiile si ca nu trebuie sa le purtam pica. Le-au marit salariile in 2010 cu 40% iar actualmente fiecare primeste din urma cate 5000 lei lunar din totalul de circa 2 miliarde vechi drepturi salariale pe diferite sporuri. M-a primit in ochi si m-a intrebat prieteneste:”daca tu ai fi in locul meu, cu un salariu de 10000 lei net si astfel de drepturi date de vechea guvernare ai putea sa judeci impotriva lor?” (Nu s-a intrebat daca el ar fi in locul nostru cu legea arbitrar schimbata si pensia taiata cam ce stare sufleteasca ar mai avea!!) Am amutit… nu cred ca se mai poate comenta acest aspect. Multumesc pentru incurajari si sper sa ne fie de bine cu noua… guvernare!
    Ce parere aveti la ei se poate si la noi Nu???
    A aparut in MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*)
    privind statutul judecatorilor si procurorilor
    (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*)
    Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7
    (7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. JUDECATORII SI PROCURORII MILITARI POT OPTA INTRE PENSIA DE SERVICIU SI PENSIA MILITARA DE SERVICIU !!!!!….
    Intrebare: MAI EXISTA PENSIE MILITARA DE SERVICIU , DEOARECE PENTRU MILITARII DE CARIERA A FOST DESFIINTATA , SAU EI ATATA MERITA????
    Si la ART. 85*)alin.2
    (2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã.
    Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!
    CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?

    RăspundețiȘtergere
  6. DORMI IN PACE CA LA FNI, GUVERNUL LUCREAZA PENTRU TINE, INSA CAND TE VEI TREZI O SA VEZI CA GUVERNUL TE-A LUCRAT BINE. GUVERNANTII DOAR DE FRICA VOR GUVERNA PENTRU POPOR , INDIFERENT CA SUNT PDL, USL, ARD, ….. SI CUM PE EI II DOARE IN COT DE NOI NERESPECTAND LEGILE STATULUI ROMAN, GUVERNEAZA STRICT IN FAVOAREA LOR NU VEZI ??? CUM PENTRU EI SE GASESC BANI SI NU PUTINI SI CAND VINE VORBA DE POPORUL CARE INCA MAI MUNCESTE , GATA NU MAI SUNT BANI , E CRIZA , TREBUIE MARITE IMPOZITELE, TAIATE SALARIILE SI PENSIILE ???CUM DE GEICA CU 7000 DE EURO/LUNA ERA "NESIMTIT" IAR ACUMA AU ADUS UN BELGIAN CU 40.000 DE EURO/LUNA ESTE "SIMTIT"?? NU CUMVA NU SUNT BANI PENTRU ROMANI ?? CUM DE LA SENAT AU MARIT DE 30 DE ORI BANII PENTRU TURISM -DEPLASARI??FAC SI DEZBAT LEGI IN DEPLASARE ??
    Parerea mea:
    O noua tzeapa pentru rezervistii cu pensiile taiate. De data asta, Ponta a vizat direct slabirea PNL la alegeri. Mai intai i-a pacalit pe liberali ca va rezolva problema, impingandu-i la declaratii publice hazardate, dupa care a dat inapoi pentru a-i umple de ridicol si submina in fata celor 26500 de rezervisti. Eu zic ca Ponta si Georgescu fac jocul lui Basescu, sabotand PNL inainte de alegeri si impiedicand cu orice pret o eventuala prietenie intre liberali si MApN-MAI. Pentru basisti este clar ca PNL reprezinta pericolul principal in cazul unei eventuale revanse. Aici nu este o simpla chestiune de fonduri, ci de raporturi de forta. Ma astept ca dupa alegeri sa avem la guvernare o coalitie ARD-PSD.
    Cu deosebit respect.
    NIMIC CONCRET NU SE VA REGLEMENTA

    RăspundețiȘtergere
  7. A INTRAT IN HORA PROMISIUNILOR DESANTATE SI SCMD
    24.10.2012
    Despre Ordonanta de Urgenta privind revenirea in cuantum la valoarea din decembrie 2010, a pensiilor militare micsorate
    Dragi colegi,
    Punerea pe tapet a Ordonantei de Urgenta privind revenirea in cuantum la valoarea din decembrie 2010 a pensiilor militare micsorate, va avea loc vineri, 26 octombrie a.c., din ratiuni financiare, odata cu rectificarea bugetara.
    Honor et Patria! Vae Victis!
    Presedintele SCMD
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

    RăspundețiȘtergere
  8. 24.10.2012
    Despre Ordonanta de Urgenta privind revenirea in cuantum la valoarea din decembrie 2010, a pensiilor militare micsorate
    Dragi colegi,
    Punerea pe tapet a Ordonantei de Urgenta privind revenirea in cuantum la valoarea din decembrie 2010 a pensiilor militare micsorate, va avea loc vineri, 26 octombrie (NU anul curent CI DIN 2050), din ratiuni financiare, odata cu rectificarea bugetara.
    Honor et Patria! Vae Victis!
    Presedintele SCMD
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimati camarazi,
    Pe zi ce trece ne convingem si de credibilitatea actualilor guvernanti (cat se pot numi actuali )! Atunci cand afirmau cu subiect si predicat ca nu exista contributivitate pentru militari, ca s-a incalcat principiul retroactivitatii legii incercand sa ne convinga ca sunt aparatorii statului de drept si sa nu ne oprim din demersurile noastre ca avem dreptate, ca EI sunt cei care vor aseza lucrurile numai in spiritul legii si tot EI ne vor reda statutul si demnitatea ce fac acum? Nu le-a cerut nimeni sa rezolve totul maine, dar sincer ma asteptam sa fie pregatiti sa iasa cu un program clar, concis, cu termene si responsabilitati pe aeasta tema! Cu ce ne-am ales? Cu discursuri alambicate avand drept tinta amagirea noastra si prelungirea agoniei. Subliniez, fara teama de a gresi, ca utilizeaza cu multa abilitate tehnicile de manipulare a maselor!
    De ce nu ies sa ne spuna clar ca L119, 263 si OG1 au fost elaborate si aprobate cu incalcarea principiilor ce guverneaza statul de drept , ca nu si-au atins mult trambitata economie la buget prin eliminarea pensiilor "nesimtite", prezentand populatiei deficitul produs (cu cifre exacte ) prin aberanta recalculare.
    Nu sustin ca L164 era corecta, dar nici ce-i acum!!!!
    Stiau ce-i asteapta cand si-au asumat guvernarea, doar ei au sustinut ca imediat vor indrepta ilegalitatile (ma refer numai la acest domeniu ). A fost oare prezentat un proiect de lege in acest sens si mi-a scapat mie?! Ne aflam iar in situatia celor 15000 de specialisti?
    Unde sunt masurile privind ierarhia in armata sau proprietatea gradului pe care le anuntau pe toate posturile si la toate intalnirile cu militarii?
    Concluzia este clara - NU CONTAM!!!!
    Cu amaraciune spun : pentru noi timpul este cel mai mare dusman iar cei de care depindem (oricare ar fi ei) stiu acest lucru!!!!
    Este un punct de vedere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce spui mai bello ca este b-u?tu te3-ai uitat in oglinda sa vezi ce esti?dute sa vezi,poate iti faci vreun proces de constiinta!

      Ștergere
  10. Daca in SAPTAMINA ASTA nu se ia nicio masura, atunci fratilor napastuiti de soarta, nu ne ramane altceva decat sa iesim din nou in strada. Daca facem pe mielusiei niciodata nu vom gasi intelegere si pentru noi nu se vor gasi bani sub nicio forma. PUPATUL IN FUND , DAUNEAZA GRAV SANATATII!!Cu siguranta ca se vor identifica surse pentru alte magarii.... ca doar actualii politicieni nu au trecut peste noapte in categoria sfintilor!!! Sa fim realisti! Numai presiunea unui miting acum, in preajma alegerilor, i-ar face sensibili la problemele noastre. Dupa ce vor lua puterea in 60 - 70Â % din administratia locala sa credeti voi ca o sa le mai pese de 30000 de pensionari.
    > De ce sunt asa pornit? PENTRU CA TOTI SE ESCHIVEAZA IN FRUNTE CU PRIMMINISTRUL ! Este mai mult decat vizibil. Ministrul se face ca ploua, camerele nu stiu care amana dezbaterile, pe Ponta nici nu-l doare in basca, USL-ul este pe val in sondaje si care-i treaba cu noi, ca nu contam si uite asa...stam si asteptam pana la urma, ce? Putem sa stam mult si bine daca nu stim sa punem punctul pe "I".
    > Sper ca Dl Dogaru (am vazut ca deja ni s-a transmis un mesaj prin care ne indeamna sa facem memorii saptamana aceasta catre MApN, MAI, etc. in vederea prezentarii nemultumirilor noastre si sa cerem rezolvarea acestora printr-o OUG) sa transeze cu maxima seriozitate si cat mai urgent posibil care sunt necesitatile noastre si modul lor de rezolvare in modul cel mai rapid.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimate domn,
    Va inteleg nemultumirea si imi pare rau ca interpretati asa faptele.
    Sunt unul dintre parlamentarii care cunoaste foarte bine ce s-a intamplat cu pensiile militare in ultimii ani si va pot informa ca am incercat sa schimb ceva in bine (incepand cu formularea exceptiei de
    neconstitutionalitate la Legea 329/2009).
    Ma numar printre cei care au initiat si semnat cele 2 proiecte in toamna anului trecut, dupa intalnirea organizata la Camera Deputatilor – Grupul PNL: cel referitor la abrogarea interdictiei cumulului “pensie - salariu” si cel despre care faceti vorbire in mesajul dumneavoastra.
    Din pacate, insa, bugetul de stat pentru anul 2012 nu prevede fonduri
    pentru restituirea acelor sume, buget de stat care a fost intocmit in
    toamna anului 2011 de catre domnul Emil Boc. Astfel, am fost pusi in
    imposibilitatea absoluta de a repara imediat si in totalitate nedreptatea care vi s-a facut.Din acest motiv, am inceput aceste reparatii pe etape. Renuntarea la recuperarea sumelor pe care le-ati primit anul trecut “pe nedrept” nu a avut menirea de a va transforma infractori fiscali, ci este tocmai o recunostere a faptului ca acestea au fost incasate in mod corect.
    In momentul de fata exista, dupa cum prea bine stiti, un colectiv care
    lucreaza la noua lege a pensiilor militare de stat, sub coordonarea
    Ministerului Apararii Nationale. Proiectul este intr-o faza destul de
    avansata dar, deoarece procesul legislativ poate dura o perioada de timp mai mare, este avuta in vedere si o varianta prin care sa va recapatati aceste drepturi (efectiv, cu plata sumelor la nivelul lunii dec. 2010 plus restantele) de la 01.01.2013(POATE DE LA 2050 , DUPA CATE SE VEDE ).
    Guvernul USL a promis multe lucruri. Sunt convinsa ca isi va respecta
    promisiunile. De fapt, voi insista atat cat imi sta in putinta ca
    promisiunile facute sa fie respectate.Trebuie insa sa aveti incredere in noi. Este dificil sa reparam in cateva luni, toate lucrurile pe care altii le-au stricat in decursul a 4 ani. Imi exprim speranta ca vom beneficia in continuare, atat eu cat si colegii mei din USL, de sprijinul dumneavoastra si va asigur in continuare de
    deplina noastra buna-credinta.
    Cu prietenie,
    Alina Gorghiu
    0722.587.667
    deputat@alinagorghiu.ro
    www.alinagorghiu.ro
    www.facebook.com/alina.gorghiu
    www.twitter.com/alinagorghiu
    Stimata Doamna Deputat.
    Cu mult regret , constat ca USL ne-a tras teapa , dupa promitatoarea
    lansare a proiectului de lege 758/2011, depusa la Senat si aprobata in
    procedura de urgenta in 14 aprilie , ca in fatidica zi de 13 iunie 2012 ,din initiativa domnului Ponta si Dobritoiu sa fie anulata complet in camera Deputatilor din motive .... Ma refer la pensiile militare pe care nu vad ca vor mai reveni ca lege niciodata in aceasta colonie numita Romania. Cuantumul celor 26500 de beneficiari cu pensiile taiate ilegal, nu vor mai reveni in veci la sumele din decembrie 2010, iar in calitate de infractori fiscali ni s-a anulat debitul catre statul mafiot , recunoscandu-se ca anularea legii pensiilor militare de stat de catre clica pedelista este insusita si de USL, fata de care nu voi mai vota in veci cu nici un reprezentant roman. Nu mai am incredere absolut deloc in romani , oriunde ar fi si de aceea daca ma voi mai duce vreodata la vot , poate am sa votez cu maghiarii .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimata Doamna Deputat stiti cum este sa ai pensie "nesimtita" de 1650 lei ,sa-ti ia din ea 500 de lei si sa aveti sotia fara servici si 2 copii studenti care nu pot plati taxele de licenta din lipsa de bani?N-am ajuns cersetori dar sa stiti ca politicienii si-au batut joc de noi;dupa cum "plecam" si cati plecam zilnic spre alte lumi,aveti toate sansele in mandatul urmator sa rezolvati problemele pensionarilor militari fiindca n-o sa mai aveti pentru cine aproba aste ordonante despre care se vb atat de mult!

      Ștergere
  12. Pertinent dar, din păcate, irealist primul comentariu. Chiar credeți că cineva s-ar ”sinucide” politic, pentru ca, de dragul respectării principiului neretroactivității legii, să dea dreptate a 30.000 de oameni, în dauna a 150.000 de mii ? Și dacă adaugăm că cei mulți, ce au caștigat mai mulți bani prin revizuire sunt și cei cu ”carte mai puțină” și evident cu o certă disponibilitate pentru manifestări publice mai ”active”, în cazul în care nu li se vor mai da acei bani, este puțin probabil ca cineva să aibă curajul să ia o asemenea decizie. Pe de altă parte, sunt perfect de acord cu dumneavostră și subliniez că cea mai mare parte dintre cei 30.000 de ”penalizați” sunt ofițeri care au avut funcții de conducere sau oricum de nivel superior, dobandite, ca ORIUNDE in lume in cadrul sistemelor militare, ca urmare a parcurgerii principiului CARIEREI militare. Care prin recalcuare/revizuire a fost calcat in picioare...

    RăspundețiȘtergere
  13. Pe zi ce trece sperantele miilor de pensionari militari se naruiesc asemeni unor castele de nisip. Am ajuns ca ofiteri si generali ai Armataei Romane, oameni cu o verticalitate morala ireprosabila, sa cerseasca unor politicieni mercenari si corupti, sa-i repuna in drepturile ciuntite de ciuma portocalie. Parerea mea este ca fara o actiune in forta nu se va obtine nimic. Consolati-va ca ceea ce ati pierdut, ramane pierdut. PDL+USL=aceeasi mizerie. Dar USL-ul trebuie sa stie ca, prin pacalirea pensionarilor militari va pierde cel putin 1 milion de voturi (pensionari, familii, prieteni, cunostinte, etc.) De aceea spuneti-le in fatza ca sunt niste jigodii, asemeni portocaliilor, si vor plati pentru aceasta. In campania electorala urmati-i si urmariti-i, huduiti-i si injurati-i, sa stie ce iubiti sunt si vor fi. Iar "prietenii" armatei boc,anastase,oprea si metresa sa, generaleasa maria lupu, trebuie sa simta toata viata ca sunt urmariti, scuipati si denigrati pentru binele facut colegilor lor. Aceste javre, impreuna cu familiile lor, trebuie sa-si doreasca moartea pentru marele rau la care s-au pretat. Macar cu atat sa ne alegem.

    RăspundețiȘtergere
  14. ne intoxica cu promisiuni;ca dau saptamana asta, sau pe data de.. sau dupa ce se consulta cu... sau dupa ce trece cei de la nu stiu ce organism international,[este vb de cele 2 ordonante]!concluzia;pur si simplu isi bat joc de noi;ne mint cu nerusinare si nu stiu sa se tina de promisiunile pe care le-au facut!Daca nu se rezolva nimic pana la alegeri,atunci asa va ramane ,sa ne multumim cu ce avem ca nici in instanta nu vom avea castig de cauza!

    RăspundețiȘtergere
  15. Toti sunt mincinosi, lasi si hoti.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cei din conducerea SCMD, numai militari nu sunt , daca mai cred ca USL- ul se va tine de cuvant.Luati aminte si nu mai fiti copii - pana nu ne vom duce peste ei si nu le vom infinge o teapa in fund - nu vom obtine nimic. Doar frica de moarte ai va schimba - altceva nimic !

    RăspundețiȘtergere
  17. DOMNILOR DE LA PARTIDE, ESTE BINE SA STITI!
    Cum votează cei ce au primit mai mult? Dorm! Fie primit!
    Cum votez eu? Eu am pierdut şi lupt să recâştig.
    Deci:
    - eu şi soţia: 2;
    - copiii cu soţii: 4;
    - cuscrii: 4;
    - părinţii şi socrii: 4;
    - unchii şi mătuşile mele: 16;
    - verişorii mei: 37;
    - unchii şi mătuşile soţiei: 19;
    - verişorii soţiei: 43;
    - naşii: 2;
    - finii: 8;
    - prietenii siguri: 34;
    - cunoscuţi care sunt mai apropiaţi decât toate rudele: 67;
    - pe cine întâlnesc, îl convertesc: ?
    Şi să ştiţi că mă pricep al dracului de bine!
    Să tot fie vreo 239.
    Dacă aţi face toţi la fel …

    RăspundețiȘtergere
  18. Singura solutie de moment este ca o delegatie a SCMD, a oricui pana la urma, sau oricum, sa incerce, cat mai curand posibil, sa aiba o discutie cu Ponta si sa-l intrebe fara ocolisuri, ce se intampla si de ce se intampla?! Nu de alta.... dar este clar ca base nu-l va mai pune Prim ministru indiferent cat se va face valva pe tema asta. Macar acum, in al noulea ceas si NU dupa alegeri, ar putea sa ne ajute sa indrepte lucrurile pana nu este prea tarziu.
    Intrucat Ponta este acum la CE, n-ar fi rau ca de urgenta dnul Dobritoiu sa fie contactat si intrebat acelasi lucru. Pana la urma, daca dumnealui are onoare si caracter, asa cum toti ne asteptam, ar putea sa ne sustina si mai mult, mergand pana la demisie. Generalul Milea s-a sinucis pentru concetatenii lui.... noi nu-i cerem asta, ci doar sa fie consecvent cu ceea ce a promis si daca are verticalitate si observa ca efectiv nu se vrea adoptarea ordonantei indiferent de cine, sa-si puna demisia pe masa in semn de protest si coeziune cu noi. Atunci si numai atunci va intra in istorie si il pot numi camaradul meu de arme. Pana atunci insa, cu tot respectul, atata timp cat lungesti vorba si nu dai un raspuns clar celor 26000 de rezervisti care asteapta cu sufletul in gat sa se ia in sfarsit o decizie corecta, reparatoare, pentru mine ramane un ministru fara portofoliu, un alt instrument folosit de USL, un paravan de imagine, situatie in care se complace atata timp cat nu are demnitatea sa spuna lucrurilor pe nume si sa forteze mana celro care si-au uitat promisiunile. Mi-ar parea rau daca dnul Dobritoiu, pe care multi dintre dvs il cunoasteti si il apreciati, sa puna interesele personale ( bucurandu-se la un salariu de ministru ), inaintea intereselor noastre, ale celor obiditi de un pitic si un betiv. In acest fel, DEMISIA este o onoare si este un gest de respect a celor amintiti si demonstreaza ca pana la urma, militarii pot sa fie alaturi la bine si la greu, indiferent care sunt pierderile. Nu cer nimanui sa-i sugere asta dlui ministru, AR TREBUI S-O FACA FARA EZITARE ATATA TIMP CAT ALTA SOLUTIE NU SE POATE GASI IN ACEST CONTEXT iar politicienii sa inteleaga ca este primul avertisment la ce va urma.
    Poate spun prostii... dar asta este opinia mea si personal, asta as face chiar daca as pierde pe plan profesional. Numai ca traim in Romania si cred ca deja am devenit paranoic avand asteptari fantagosmice. Nebunul de mine....
    Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Victor Ponta nu va semna niciodata ordonanta de urgenta intrucat nu-l lasa por.cul de oprea. Se stie ca izmenarul este nashul fiului lui Ponta asa ca...Iar oprea, impreuna cu cu.rva lui, generaleasa maria lupu, nu vor recunoaste niciodata gafele pe care le-au facut cu privire la pensiile militarilor. Solutia? Eliminarea acestor doua gunoaie si abia apoi se poate discuta cu Ponta. Daca va mai fi premier...

      Ștergere
    2. Nici nu gandeste Ponta cat a pierdut PSD-ul prin alianta cu u.n.p.r.-ul (sic). Ce procente aduc astia, adica oprea si nicolicea? Ptiu!

      Ștergere
  19. Motto-ul lui Moisil: „Legile ţării nu-i interzic nimănui să fie imbecil.”

    RăspundețiȘtergere
  20. Propunere pentru bucuresteni si, nu numai :

    Daca pana vineri nu sunt date ordonantele, sa iesim DUMINICA ora 12:00 in Pta UNIVERSITATII - urmata de o posibila deplasare in fata sediului Guvernului.

    Atata timp cat oficiialii guvernamentali nu argumenteaza solid motivul pentru care nu sunt date aceste ordonante, consider ca gargara revarsata pe ecranele TV nu poate fi decat Tragere de Timp. Nu stiu de ce, dar cred ca ne vom vedea Duminica in Piata Universitatii ... Nu imi doresc, si sper inca sa nu se ajunga pana acolo.

    P.S.: Sper ca nu imi va fi sters comentariul. Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dane,chiar crezi ca se vor inghesui sa iasa in piata?parca ne-au electrocutat si ne-au hipnotizat de nu reactionam de nici un fel!Bine ar fi sa ma insel eu
      ,dar nu cred ca va fi ceva.Eu nu sunt pesimist de felul meu,dar cum se pun problemele la m.ap.n. si la guvern,anul asta nici o rezolvare a ordonantelor!

      Ștergere
  21. Si uite asa, ne-au mai tras o teapa. In sedinta de guvern din 14.11.2012 nici nu s-a discutat despre ordonanta de urgenta. Ii doare fix in k.u.r de noi. Iesiti, oameni buni, in strada, omorati-i, impuscati-i, dati-le foc, caci asta merita acesti po.rci ordinari, indiferent de culoarea politica. Macar sa murim demni,, daca in 89 am fost pro.shti si le-am dat puterea din mana. Nu uitati de caporalul oprea si cu.rva sa, generaleasa maria lupu.

    RăspundețiȘtergere