Google+ Badge

luni, 12 noiembrie 2012

INFORMARE MEMBRI

Bogdan Ţâmpău şi Mariana Câmpeanu – echipa câştigătoare la Deva
12 noiembrie 2012, 0:02
"USL luptă până la capăt”

             

                Circa 500 de persoane au fost prezente sâmbătă, la Deva, în sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” la lansarea candidaţilor USL pentru Camera Deputaţilor şi Senat, în Colegiul 6 Deva – Cârjiţi şi Colegiul 3 Deva-Hunedoara-Haţeg-Ţinutul Pădurenilor, Bogdan Ţâmpău şi, respectiv Mariana Câmpeanu, actualul ministru al Muncii.
              Pe lângă membrii şi simpatizanţii PNL, PSD şi PC, cele trei partide care fac parte din USL, la eveniment au participat şi liderii judeţeni ai uniunii, preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ, cel al PC, Petru Mărginean şi cel al PSD, deputatul Laurenţiu Nistor.
„Deveni, dacă vă urmăriţi interesul, votaţi USL!”


       Sala mare a centrului cultural, decorată cu baloane galbene, albastre şi roşii, culorile uniunii a fost neîncăpătoare pentru mulţimea de hunedoreni venită la lansarea oficială a candidaţilor. Primirea publicului s-a făcut pe ritmurile piesei „România, trezeşte-te!”, cântată de trupa Moromeţii, iar, la intrare, materialele propagandistice ale uniunii, cu precădere baloanele cu sigla şi inscripţia USL, parte din recuzita evenimentului, au fost împărţite participanţilor. Amfitrionul lansării a fost Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara şi liderul Filialei PNL Deva, care a deschis manifestarea prezentând rezultatele Guvernării Băsescu – PDL, catalogată de USL ca fiind „iresponsabilă”. „Ce a făcut guvernarea portocalie: a slăbit structurile statului român, a subminat învăţământul, a ridiculizat rolul educaţiei, a închis şcoli, a trimis medicii afară din ţarăşi a politizat societatea civilă. În 2012, România este o ţară cu instituţii slabe, la marginea Europei, cu o societate civilă în genunchi”, a declarat Balint în faţa audienţei de la Deva.

Pe de altă parte, Petru Mărginean, primarul Devei, i-a îndemnat pe alegătorii din reşedinţa judeţului să meargă la vot în 9 decembrie şi să-l ajute să aibă o echipă completă a USL. „Mi-am lansat candidatura de Buna Vestire şi am ajuns primar. Sper ca această sărbătoare să aibă efect şi asupra alegerilor parlamentare, iar, după 9 decembrie, Deva să aibă o echipă victorioasă formată din primar- preşedinte de CJ – deputat şi senator, toţi de la USL. Ajutaţi-mă să fac din Deva un oraş sănătos şi modern!”, a spus Mărginean.
„Doi oameni profesionişti” aşa au fost prezentaţi de Mircea Moloţ, liderul PNL Hunedoara, cei doi candidaţi la Parlament, Bogdan Ţâmpău şi Mariana Câmpeanu. Acesta le-a spus celor prezenţi că USL trebuie să câştige alegerile parlamentare pentru ca Deva să nu rămână timp de patru ani într-un con de umbră. „Câştigarea acestor alegeri înseamnăşi câştigarea colegiului Deva, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Ar fi o mare greşeală să alegeţi un primar şi un preşedinte de CJ de la USL şi să nu le daţi acestora şi parlamentari care să-i ajute să-şi facă treaba. Deveni, dacă vă urmăriţi interesul, votaţi echipa formată din Bogdan Ţâmpău şi Mariana Câmpeanu!”, a afirmat Moloţ.
Pensii impozitate şi fiscalitate redusă

Realizările din acest mandat de parlamentar, dar şi priorităţile pe care le au cei doi candidaţi USL, Bogdan Ţâmpău şi Mariana Câmpeanu, pentru următorii patru ani, au fost prezentate publicului, într-un film de câteva minute, proiectat pe un ecran imens. De la iniţierea şi sprijinirea unor măsuri pentru reducerea fiscalităţii, modificarea legii conurbaţiei, în cazul Bogdan Ţâmpău şi până la reîntregirea salariilor şi a indemnizaţiei pentru mame în cel al Marianei Câmpeanu, toate au fost prezentate audienţei, pe ecran, ca realizări ale celor doi candidaţi. Viitoarele proiecte au fost incluse în discursurile pe care cei doi pretendenţi USL la un post de deputat şi, respectiv, senator, în Colegiul Deva, le-au avut în faţa audienţei.
„Începând cu 2013, după mulţi ani, pensiile vor fi indexate, iar medicamentele vor fi compensate cu 90 la sută pentru cei care au pensii sub 1.000 de lei. Ne-am propus ca în următorii patru ani toţi copiii noştri să aibă la prânz o masă caldă, asigurată în şcoli. Nu i-am uitat nici pe veterani şi eu sper chiar ca până la sfârşitul acestui an să crească ajutorul anual, de la 200 la 260 de lei. Între priorităţile USL se numără crearea de locuri de muncă, o parte dintre acestea urmând să fie dezvoltate prin continuarea programului de construcţie a mai multor hidrocentrale pe râul Strei. Sunt convinsă că dumneavoastră, devenii, nu sunteţi oameni care să vă lăsaţi uşor păcăliţi şi înşelaţi, nici de schimbarea culorilor, nici de schimbarea denumirii, de la PD, la USP, la ARD. Eu cred că este simplu: Ardeţi-i, să le ardă toţi fulgii, să nu mai rămână nimic de ei”, a declarat Mariana Câmpeanu, candidat la Senat în Colegiul Deva-Hunedoara-Haţeg-Ţinutul Pădurenilor.

Susţinerea şi stimularea dezvoltării clasei de mijloc este singura soluţie pentru crearea unei stări de prosperitate naţională sustenabilă, a declarat sâmbătă, la Deva, Bogdan Ţâmpău cu prilejul lansării candidaturii sale pentru un nou mandat în Colegiul de deputaţi Deva-Cârjiţi. Acesta a declarat că USL are un program concret de revitalizare a economiei şi creare de noi locuri de muncă. “Noi, USL, ne asumăm reducerea generală a impozitării, simplificarea sistemului de taxe, stimularea sectorului privat, crearea de noi locuri de muncă, reducerea costului muncii. În vremuri cum sunt cele pe care le trăim astăzi, noi cetăţenii nu mai putem accepta să fim ţinta experimentelor sociale şi economice ale miniştrilor şi parlamentarilor PDL. Miniştrii şi parlamentarii trebuie să aibă ca prioritate oamenii şi abia apoi, politica. Dacă credeţi că România şi Deva poate avea o viaţă mai bună, haideţi să luptăm până la capăt pentru o schimbare reală. În 9 decembrie, vă aştept să votăm împreună USL şi să ne hotărâm singuri viitorul”, a afirmat deputatul Bogdan Ţâmpău.

Acest material a fost postat cu acordul conducerii locale si centrale a SCMD.