marți, 18 octombrie 2011

MESAJ


Mesaj pentru creduli, referitor la o initiativa legislativa de modificare a ... OUG nr.1/2011 (?!)

         Cu entuziasm juvenil, ca sa nu spunem cu mandrie patriotica si revolutionara, niste domni/doamne au postat pe internet, in facsimil, un Proiect de initiativa legislativa depus la Biroul Permanent al Senatului, pe data de 05.10.2011. Proiectul se intituleaza:”Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.1/2011,  privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala”.
         Prima intrebare menita sa spulbere entuziasmul credulilor care s-ar putea bucura vazand nazdravania:
- Oare chiar nu stiu credulii care au inventat aceasta gaselnita propagandistica si cei care au semnat-o, poate de buna credinta, ca initiatori (deputati si senatori) ca respectiva Ordonanta nu mai exista de luni bune, devenind, dupa ce a fost votata la doua maini, prin publicare in MO nr.511/19.07.2011 – Legea nr.165/2011?
- Oare sa nu priceapa aceeasi, plus papagalii care s-ar putea bucura ca nu poti amenda ceva ce nu mai exista?
- Presupunand ca zabaucii nu stiu ce fac, oare nu-si dau seama, aceeasi papagali care se bucura, ca o astfel de initiativa chiar in “procedura de urgenta” zace vreo doi ani prin Parlament, pana este trantita definitiv (a se vedea proiectul depus in noiembrie 2009 pentru amendarea Legii 329/2009, depusa in noiembrie 2009 si respinsa in iunie 2011)?
- Oare nu inteleg cei manipulati, indusi in eroare, ca aceasta bizara initiativa inseamna acordul nostru definitiv, cu despartirea de statutul de militar, cu acceptarea statutului de civil –”beneficiar” al unei pomeni, pentru totdeauna, in baza punctului de pensie?
Punctele 1 si 2, adica amendamentele sunt superbe! Preiau, fara jena, o parte din ultimatum-ul SCMD din 24 ianuarie a.c., insa numai acea parte care se refera doar la cuantum: pensiile scazute, in baza ilegalei recalculari, sa revina la cuantumul din decembrie 2010, iar cele marite propagandistic sa ramana asa. Dar aici se opreste asemanarea pentru ca intervine imediat lipsa crasa de cunostinte juridice, prin adaugirile: “…dar nu mai mare de 8000 lei…” - de ce nu 6, sau 10, sau 15.000? - “pe toata perioada in care pensia calculata in baza metodologiei de revizuire (care din ele?- n.n.) si a valorii punctului de pensie este mai mica decat pensia cuvenita in decembrie 2010”.
Bai, “neicusorilor”, daca punctul de pensie a fost de 738, 28 lei in 2010 (cand nu ne privea, pentru ca eram militari in rezerva), este de 732,8 lei astazi si va fi de 540 lei in ianuarie, cum poti impune un cuantum fix, ala din decembrie 2010, cand pensia ta de civil amarat va scadea cu o treime, prin scaderea punctului de pensie? Asta este aritmetica Robertei Anastase si gandirea geniala a dnei Lupu!...
Cu un aplomb deosebit, creatorii acestei bizarerii ii asigura, practic pe domnii Igas, Maior si Oprea ca, citam “miile de procese aflate in prezent pe rolul tribunalelor si curtilor de apel din Romania, multe dintre acestea castigate de reclamanti din prima instanta” nu-i vor mai deranja pe opresori, deoarece “adoptarea prezentei propuneri legislative ar duce, de indata, LA LIPSIREA DE OBIECT (expresia din raspunsurile standard la contestatiile noastre –n.n.) a cauzelor respective”.
Atragem atentia fericitilor cu duhul ca ”lipsita de obiect” a fost OUG nr.1/2011 si este actuala Lege nr.165/2011, care si-au propus sa revizuiasca deciziile de pensie nule de drept, date in plina perioada de suspendare definitiva si executorie a recalcularii, ilegal, in perioada 27 decembrie 2010 – 06 ianuarie 2011. Drept dovada, SCMD a castigat aproape 3000 de procese in prima si a doua instanta, din cele 21.753 deschise si a castigat 111, definitiv si irevocabil, in recurs impotriva guvernului.  Prin urmare, 111 membri SCMD nu mai sunt “asistati”, “beneficiari”, ci au redevenit, prin dovedirea lipsei de obiect a Legii 165/2011 (fosta OUG nr.1/2011) si desfiintarea statutului de lege unica  a Legii nr.263/2010, din nou MILITARI IN REZERVA, CU PENSII MILITARE DE STAT, IN BAZA LEGILOR 164/2001 SI 179/2004.
Pentru cei care se tem ca valul de decizii de pensii revizuite, cu scaderi masive de cuantum, care ne va lovi in noiembrie–decembrie 2011, ii va nenoroci in ianuarie 2012, SCMD a pregatit singura solutie de prelungire a acordarii cuantumului actual al pensiilor, pana la solutionarea definitiva in justitie -  recurgerea la ordonanta presedentiala.
Speranta noastra este sa revenim toti la statutul de militar in rezerva, si pensiile noastre sa creasca proportional cu cresterile salariale ale activilor, nu sa ramana batute in cuie sine die, cum nu s-au gandit initiatorii acestei trasnai juridice.
Mai mult, atragem atentia legiuitorului ca, in loc sa se economiseasca, déjà s-au cheltuit in plus 100.000.000 de euro cu experimentele pe spinarea rezervistilor. Oare initiatorii nu s-au gandit si la impactul financiar pe care-l implica acesta aberatie care ii nenoroceste, definitiv, pe rezervisti, pecetluidu-le statutul de civili?

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
impreuna cu Comitetul de organizare a Consiliului National al Reprezentantilor SCMD

NOTA:
Comitetul de organizare a Consiliului Natiomal al Reprezentantilor SCMD a fost abandonat de catre consilierul parlamentar Col (r) dr. Constantin MONAC – Secretar General al SCMD, declarat autor al “conceptiei” de modificare a OUG 1/2011, autodeclarat mare  iubitor al sindicalistilor militari, dar care nu ezita sa-i ameninte, citam:
“In temeiul prevederilor legale enuntate in continutul solicitarii mele de demisie va rog inca odata sa o supuneti atentiei CNR ce se va intruni in zilele de 18-19.10.2011 (activitate la care sarcinile de serviciu nu-mi permit sa particip), si sa-mi trimiteti in termenele legale: 1. Extras din procesul-verbal al sedintei CNR. 2. Hotararea judecatoreasca privind degrevarea mea de calitatile si functia detinute in cadrul S.C.M.D.
In cazul in care nu se va da curs solicitarii mele de demisie voi fi nevoit sa ma adresez in nume personal instantei de judecata competente (Judecatoria Sectorului 1) pentru a hotara eliberarea mea din calitatile si functiile detinute in S.C.M.D.Pentru o astfel de situatie nedorita prezenta scrisoare constituie procedura prealabila.”
 

 
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Coordonator Secretariat General
Lt. col. (r) Rinciog Dumitru
Telefon 0736600961

Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr.4, cod postal 013705, Sector 1,
E-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com, Site: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu