sâmbătă, 11 aprilie 2015

joi, 2 aprilie 2015

Stiri, opinii, informari

miercuri, 1 aprilie 2015


DEMERSUL RUSINOS AL UNUI ALT GENERAL


DEMERSUL RUSINOS AL UNUI ALT GENERAL
- In atentia d-lui Gl.mr.(r) Victor CONSTANDA, vicepresedinte al ANCMRR-

Domnule general,
Cu respectul cuvenit gradului care v-a fost acordat, in imprejurari si pentru merite necunoscute mie, referitor la Comunicatul nr.4/31.03.2015, semnat de dvs., imi permit sa va semnalez unele aspecte care nu fac cinste CV-ului dvs. publicat pe pagina ANCMRR.
Ca nu sunteti de acord cu “mesajul” adresat presedintelui Romaniei de un vicepresedinte al SCMD este dreptul dvs. Dar ca un absolvent al Facultatii de Drept, specializat in Drept International, sa inceapa cu o dezinformare care falsifica realitatea este de neacceptat. “Grupul autointitulat” Muntenia Sud al SCMD chiar exista, persoana pe care o atacati, dl. col. (r) Victor POPESCU, fiind vicepresedinte al SCMD si coordonator al Grupului de filiale Muntenia Sud.
Care este relatia conducerii centrale a ANCMRR cu filialele care i-au mai ramas in teritoriu este, iar, o problema interna a acestui ONG si nu ne intereseaza. Nu putem accepta, insa, minciuna referitoare la filiala dvs. “Posada” - Curtea de Arges, despre care spuneti: Cu profunda indignare constatam ca, in asa zisa delegatie, a fost inclusa fictiv (pe hartie)”. Daca lucrurile ar sta asa, de ce l-ati mai chemat pe presedintele acestei filiale la Bucuresti sa-l certati cu manie proletara? Spre stiinta dvs., membrii acestei filiale, ca in multe localitati din tara, sunt si membri ai filialei locale a SCMD. Cum ramane, asadar, cu aceasta “afirmatie absolut neadevarata, care nu are nici o legatura cu Asociatia noastra”?  
Referitor la insultarea gratuita a  celor, nenumiti, care “au uitat juramantul militar, nu mai au nimic din respectul pe care trebuie sa-l ACOREDE calitatii de cadru militar si care, prin aberatiile lor se erijeaza in salvatori ai tuturor rezervistilor militari”, va marturisesc faptul ca nu pot sa va raspund, pentru ca nu cunosc sensul verbului “a acoreda”. Dar dvs. sunteti “profesor universitar” si, probabil, stiti mai bine decat mine ca manifestarile si aprecierile pot fi “proferate” si nu injuriile / insultele, sau ca, pe langa “rezervistii militari”, ar exista si rezervisti nemilitari. Afirm, insa, cu tarie, ca, fara existenta si lupta SCMD, toti “rezervistii militari”, care nu stiu decat sa-si proslaveasca sefii si sa pocneasca din calcaie la orice aberatie, ar fi umplut astazi cimitirele patriei sau si-ar fi plans soarta, in pumni, pe la colturi de bloc, ramanand in situatia oferita lor de regimul Basescu – Boc, pe care l-ati ridicat in slavi la vremea respectiva si pe care nu-l criticati nici astazi.
In ceea ce ne priveste, noi nu am atacat niciodata organizatia din care faceti parte, intrucat, majoritatea membrilor sunt si membri ai SCMD care, in plus, cuprinde rezervisti si din MAI, SIE, STS, SRI, etc.. Exceptie face riposta pe care, satul de insultele si amenintarile liderului dvs., am dat-o in calitate de istoric militar. Am afirmat ca doua structuri din vremea ocupatiei staliniste, create de Armata Rosie si politrucii Komintern-ului, au rezistat si in epoca postdecembrista, la nivel de conducere: Uniunea Scriitorilor si Asociatia Rezervistilor. Am facut, insa, intotdeauna, o diferenta neta intre membrii ANCMRR care ne-au sprijinit in procesele absurde intentate de dvs. SCMD –ului si grupul minoritar din conducere care, depasind cadrele comportamentului stalinist, atinge culmile basismului in incercarea de a-si aroga drepturi de reprezentare absoluta a rezervistilor si drepturi de natura sindicala, nefiresti pentru un ONG. In fapt, va inspaimanta ideea ca vom contesta, in calitate de sindicat, dreptul dvs., exclusiv, de acces la “cercurile militare”, bazele, statiunile de odihna si tratament ale Armatei, ca si “dreptul” de a propune rezervisti spre avansare, in care ati exagerat, nepermis de mult, fabricand generali din fruntasi, sergenti si capitani.
Pentru orice nelamurire aveti in sensul celor de mai sus, va rog, respectuos, sa consultati articolul publicat, in replica, de domnul col.(r) Remus Macovei, fost membru ANCMRR si, la data aceea (26 ianuarie 2014), vicepresedinte SCMD si coordonator al filialelor SCMD din Zona de Sud-Est, sub titlul “Demersul rusinos al unui general”. Este un titlu pe care mi-am permis astazi sa-l reiau, spre readucere aminte.
Domnule general,
Daca “onoarea” si “respectul” de corp se traduc la dvs., absolvent al Facultatii de Drept,  prin incercarea hilara de a ataca, la 6 ani dupa pronuntare, o Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila privind existenta SCMD, dati-mi voie sa am dubii asupra corectitudinii intregului dvs. CV si sa privesc drept o insulta la care nu merita sa dau riposta juridica necesara, deocamdata, pana nu ma lamuresc asupra aspectelor medicale, urmatoarea afirmatie: Prin modul in care se manifesta, caracteristic DE ALTFEL ACESTEI STRUCTURI ILEGALE cre este S.C.M.D., aduce prejudicii grave onoarei militare, interesului national, statului de drept si demnitatii militare.
In rest, sa auzim numai de bine! Va urez Sarbatori Pascale fericite, sanatate si sa va bucurati in tihna, chiar daca nemeritat, ca atatia altii, de roadele luptei SCMD pentru drepturile militarilor si politistilor, dar si ale intregii natiuni, rapite de un presedinte de onoare al Asociatiei din care faceti parte, sub al carui “inalt patronaj”, in loc sa taceti cel putin, ne-ati martelat, pe noi, luptatorii, incercand, in mod absurd, sa pareti ceea ce nu ati fost si nu sunteti!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU